fbpx
 Corona op de werkvloer. Wat zijn je rechten?

Door de coronacrisis is er veel veranderd in Nederland, zo ook op de werkvloer. Door de vele veranderingen en aanpassingen zijn ook veel werknemers met vragen komen te zitten waar zij het antwoord niet op weten of kunnen vinden. Wij bij Randstad Personenschade zetten de belangrijkste punten voor jou op een rij.

De maatregelen op de werkvloer
Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je werknemers, per werkomgeving kan dit verschillen. Wel mag je er als werknemer vanuit gaan dat de werkgever de richtlijnen van het RIVM handhaaft. Als er toch een werknemer in contact is geweest met een coronapatiënt moet de werkgever zich uiteraard aan de voorschriften van de GGD houden.

Wat zijn je rechten als je thuis komt te zitten door corona
Als je vanwege het oplopen van het coronavirus niet naar werk kan en mag komen heb je gewoon recht op het ontvangen van je loon. Dit is namelijk omdat je werkgever moet doorbetalen wegens ziekte, dus meld je zoals gewoonlijk af op het werk.

Ook als er geen werk is door corona bij de werkgever heb je het recht om je loon doorbetaald te krijgen, de werkgever kan namelijk een vergoeding van de loonkosten aanvragen bij de overheid.

Op het moment dat je met de werkgever afgesproken dat je plusuren en minuren opbouwt kan de werkgever je plusuren niet veranderen en je bouwt geen minuren op in de periode dat er geen werk is wegens corona.

Op het moment dat je in verplichte thuisisolatie moet van de GGD dan heb je meestal ook recht op je loon. Maar je werkgever mag besluiten dat hij niet doorbetaald, hiervoor moet hij dan een rechter overtuigen.

Re-integreren tijdens corona
Ook tijdens de coronacrisis moeten de werknemer en werkgever zich houden aan de regels van re-integratie, wel kan het zijn dat je in overleg besluit om even af te wijken van de regels wegens omstandigheden. Maar houdt bijvoorbeeld alleen de werkgever zich niet aan de regels dan kan het UWV bepalen dat je twee jaar na ziekte nog recht hebt op loon.  Maar als de werknemer zich niet aan de regels houdt kan je het recht op loon verliezen.

Ontslagen wegens corona?
In sommige gevallen gaat het zo slecht met een bedrijf tijdens corona dat ze besluiten om mensen te ontslaan. Maar ook bij een ontslag tijdens de coronacrisis moet de werkgever zich gewoon houden aan de normale regels voor ontslag.

Juridische ondersteuning en hulp
Natuurlijk kunnen de hiervoor genoemde antwoorden verschillen per persoon, uiteindelijk kan je pas concrete acties ondernemen met concrete feiten. Wij bij Randstad Personenschade kunnen u hierbij helpen. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring en professionals die onder andere Engels, Turks en Pools spreken. Daarnaast is onze service voor jou helemaal gratis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De LetselCheck©

Welkom bij de LetselCheck©. Deze test bestaat uit een aantal korte vragen (maximaal negen). Binnen één minuut kom je erachter of je recht hebt op een schadevergoeding. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen. Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou!

Vraag 1/9

Hoe lang geleden vond het ongeval plaats?

 

De LetselCheck©

Welkom bij de LetselCheck©. Deze test bestaat uit een aantal korte vragen (maximaal negen). Binnen één minuut kom je erachter of je recht hebt op een schadevergoeding. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen. Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou!

Vraag 1/9

Hoe lang geleden vond het ongeval plaats?

 

TestSzkody©

Witaj w TestSzkody©. Składa się on z paru krótkich pytań (maksymalnie 9). W ciągy minuty odkryjesz, czy masz prawo do odszkodowania. W razie wątpliwości zawsze możesz do nas zadzwonić lub napisać.

Pytanie 1/9

Kiedy miał miejsce wypadek?

 

LetselCheck©

Bizim LetselCheck’imize hoşgeldiniz. Bu kisa test en fazla dokuz sorudan oluşmaktadır. Bir dakika içinde kişisel yaralanmanız için tazminat almaya hakkınız olup olmadığını öğreneceksiniz. Eğer bir şüpheniz varsa, her zaman bizimle iletişim kurabilirsiniz. Bizim hizmetlerimiz sizin için tamamen ücretsizdir!

Vraag 1/9

Ne kadar önce kaza oldu?