Overleden man lijdt te kort, volgens Univé, voor 125.000 euro smartengeld

Verzekeraar Univé heeft geprobeerd om minder smartengeld aan een weduwe uit Assen te hoeven betalen omdat haar 54-jarige man, overleden na een auto-ongeluk in 2011, te kort zou hebben geleden. Hij lag drieënhalve maand aan de beademing. Univé bood in eerste instantie 5000 euro.

Lijden te kort
De weduwe had namens haar man tussen de 100.000 en 300.000 euro smartengeld geclaimd, maar Univé probeerde onlangs nog bij de rechtbank Noord-Nederland dat bedrag te verlagen tot 25.000 euro. De verzekeraar staat namelijk op het standpunt dat het bedrag te hoog is, want de duur van het lijden na ongeval zou te kort zijn geweest.
Nooit meer lopen
Eind 2011 werd de man aangereden op een zebrapad in Assen door een auto, bestuurd door een klant van Univé. De man kwam verlamd en in coma in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te liggen. Kort na het ongeluk was de man opgegeven door de artsen. Maar vlak voordat de stekker er uit zou worden getrokken, deed hij alsnog zijn ogen open.
De diagnose was dat hij nooit meer zou kunnen lopen en, op dat moment in ieder geval, niet zelfstandig zou kunnen ademen en praten. Na een tijdje werd de man overgebracht naar het verpleeghuis Zonnehuis in Zuidhorn. Drieënhalve maand later overleed de man alsnog aan complicaties.
5000 euro is schandalig laag
Univé, die volledige aansprakelijkheid erkent, bood in eerste instantie 5000 euro smartengeld, bevestigt letselschade-advocaat Liesbeth Poortman. Zij staat het gezin – een vrouw en vier dochters van de overleden man – bij. ,,Wij hadden gevraagd om een gesprek, maar dat was Univé kennelijk te veel. We kregen een mail dat een gesprek zinloos was en dat ze 5000 euro wilden betalen. Ronduit schandalig en schaamteloos. Ik kon dat bedrag niet anders dan bestempelen als een fooi’’, reageert Poortman, die dat Univé ook liet weten.
Lees verder http://www.dvhn.nl/drenthe/Overleden-man-lijdt-te-kort-volgens-Univ%C3%A9-voor-125.000-euro-smartengeld-22147935.html