1

Na een ongeval of medische fout dient u te bewijzen dat de wederpartij een fout heeft gemaakt en dat u daardoor letsel heeft opgelopen. Maak foto’s van de ongevallocatie en schrijf zoveel mogelijk de toedracht van een ongeval op.

2

Ga, als u na het ongeval niet in het ziekenhuis bent geweest, naar uw huisarts. Ook als u denkt dat het niet nodig is. Het is van groot belang dat er direct wordt vastgesteld dat uw medische klachten en letsel zijn veroorzaakt door het ongeval. Wacht daarom niet met het […]

3

Schakel een letselschadebureau in. Indien de wederpartij aansprakelijk is worden alle kosten van het bureau in de regel door de wederpartij vergoed.

4

De verzekeraar kan om bewijsstukken van uw schade vragen. Bewaar daarom uw schade stukken zoals, bonnetjes, rekeningen, salarisstroken, arbeidscontract etc.

5

Noteer zo precies mogelijk uw ongevalklachten en beperkingen en leg ook de voortgang van het genezingstraject vast.

6

Voorkom financiële problemen en zorg dat u tijdig om een voorschot op de schade door uw belangenbehartiger laat claimen.

7

Vraag altijd eerst advies aan uw letselschadeadviseur alvorens u een letselschade zaak definitief afwikkelt. Indien een zaak eenmaal is afgewikkeld kunt u nieuwe schadeposten die er achteraf nog blijken te zijn in de meeste gevallen niet meer claimen.

8

Weet dat een gemiddelde letselschade zaak in Nederland één tot twee jaar duurt. Soms is helaas een stevige strijd met een verzekeraar nodig om u aan de maximale schadevergoeding te helpen. Een goed opgebouwd dossier en een goede communicatie met uw letselschadeadviseur helpt de behandeltijd van een zaak te beperken.

Stel ons vragen?