fbpx

Letselschade door een verkeersongeval

Veruit de meeste zaken met letselschade ontstaan door een verkeersongeluk. Jaarlijks zijn er vele duizenden verkeersongevallen in Nederland. Vaak is er sprake van letselschade door een kop-staart botsing. Dit is een botsing met twee voertuigen, waarbij het ene voertuig achterop het andere voertuig botst. Hierbij wordt het hoofd van het slachtoffer met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd. Er ontstaat hoofdpijn en pijn in de nek: een whiplash.

Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier. Dit kan klachten over het cognitieve functioneren als gevolg hebben, die veelal lijken op de klachten na een hersenkneuzing. Het kan onder andere gaan om: concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hoofdpijn, duizeligheid, ongevoeligheid voor geluid en licht, emotionele instabiliteit, vermoeidheid en slapeloosheid.

Slachtoffers van verkeersongelukken krijgen vaak niet de schadevergoeding waar ze recht op hebben. De verzekeraar van de aansprakelijke partij werkt vaak niet mee. Bovendien hebben slachtoffers slechts beperkte juridische kennis waardoor ze onvoldoende weerstand kunnen bieden. LetselAdvies.nl biedt hulp bij het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding na een verkeersongeluk.

Ongeval als passagier?

Als je een verkeersongeval krijgt als inzittende of opzittende van een motorvoertuig, dan heb je bijna altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt zowel bij een eenzijdig ongeval als bij een ongeval waarbij twee of meer partijen betrokken zijn. Je kan beroep doen op de Bedrijfsregeling Schuldlozen.

Neem contact met ons op

Vertel jouw verhaal via het contactformulier. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen twee uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.LetselAdvies.nl

25 jaar ervaring
Eerste interculturele letselschadebureau
Rechtvaardige schadevergoeding
Kosteloze deskundige bijstand
Binnen 24 uur antwoord

Zullen wij je bellen?

Laat je nummer achter en we bellen z.s.m. terug. De LetselCheck©

Welkom bij de LetselCheck©. Deze test bestaat uit een aantal korte vragen (maximaal 7). Binnen één minuut kom je erachter of je mogelijk in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen.

Hoe lang geleden vond het ongeval plaats?

 

LetselAdvies.nl