Verkeersongeluk - Advies bij letselschade nodig? Kosteloos en vrijblijvend Juridische Hulp!

Mobile Menu

Letselschade na Verkeersongeluk

Een verkeersongeval is een ongeval waarbij één of meerdere verkeersdeelnemers zijn. Soms is er na een verkeersongeluk alleen maar sprake van blikschade.

Letselschade door een verkeersongeval

Veruit de meeste zaken met letselschade ontstaan door een verkeersongeluk. Jaarlijks zijn er vele duizenden verkeersongevallen in Nederland. Vaak is er sprake van letselschade door een kop-staart botsing. Dit is een botsing met twee voertuigen, waarbij het ene voertuig achterop het andere voertuig botst. Hierbij wordt het hoofd van het slachtoffer met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd. Er ontstaat hoofdpijn en pijn in de nek: een whiplash.

Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier. Dit kan klachten over het cognitieve functioneren als gevolg hebben, die veelal lijken op de klachten na een hersenkneuzing. Het kan onder andere gaan om: concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hoofdpijn, duizeligheid, ongevoeligheid voor geluid en licht, emotionele instabiliteit, vermoeidheid en slapeloosheid.

Slachtoffers van verkeersongelukken krijgen vaak niet de schadevergoeding waar ze recht op hebben. De verzekeraar van de aansprakelijke partij werkt vaak niet mee. Bovendien hebben slachtoffers slechts beperkte juridische kennis waardoor ze onvoldoende weerstand kunnen bieden. LetselAdvies.nl biedt hulp bij het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding na een verkeersongeluk.

Ongeval als passagier?

Als je een verkeersongeval krijgt als inzittende of opzittende van een motorvoertuig, dan heb je bijna altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt zowel bij een eenzijdig ongeval als bij een ongeval waarbij twee of meer partijen betrokken zijn. Je kan beroep doen op de Bedrijfsregeling Schuldlozen.

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen minuten vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselvergoeding.
Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor alle opgelopen letselschade.