Letselschade door een verkeersongeval

Veruit de meeste zaken met letselschade ontstaan door een verkeersongeluk. Jaarlijks zijn er vele duizenden verkeersongevallen in Nederland. Vaak is er sprake van letselschade door een kop-staart botsing. Dit is een botsing met twee voertuigen, waarbij het ene voertuig achterop het andere voertuig botst. Hierbij wordt het hoofd van het slachtoffer met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd. Er ontstaat hoofdpijn en pijn in de nek: een whiplash.

Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier. Dit kan klachten over het cognitieve functioneren als gevolg hebben, die veelal lijken op de klachten na een hersenkneuzing. Het kan onder andere gaan om: concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hoofdpijn, duizeligheid, ongevoeligheid voor geluid en licht, emotionele instabiliteit, vermoeidheid en slapeloosheid.

Slachtoffers van verkeersongelukken krijgen vaak niet de schadevergoeding waar ze recht op hebben. De verzekeraar van de aansprakelijke partij werkt vaak niet mee. Bovendien hebben slachtoffers slechts beperkte juridische kennis waardoor ze onvoldoende weerstand kunnen bieden. LetselAdvies.nl biedt hulp bij het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding na een verkeersongeluk.

Ongeval als passagier?

Als je een verkeersongeval krijgt als inzittende of opzittende van een motorvoertuig, dan heb je bijna altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt zowel bij een eenzijdig ongeval als bij een ongeval waarbij twee of meer partijen betrokken zijn. Je kan beroep doen op de Bedrijfsregeling Schuldlozen.

Weten of u recht heeft op een schadevergoeding?

Direct gratis advies van een letselschade jurist?

Claim uw schadevergoeding
088 808 78 78