Tips na een ongeluk - Advies bij letselschade nodig? Kosteloos en vrijblijvend Juridische Hulp!

Mobile Menu

Tips na een ongeluk

Een ongeluk kan erg heftig zijn. Hierdoor kan het zo zijn dat je niet meer helder kan nadenken. Volg daarom de 5 tips hieronder zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Wat doe je in zo'n situatie?

Na een ongeluk komt er een hoop op je af. Het is belangrijk dat je bij zinnen blijft en de situatie onder controle houdt. Breng eerst jezelf en andere betrokkenen in veiligheid en zorg voor gewonden. Zorg ook dat de voertuigen veilig staan. Daarna moet er van alles geregeld worden. Zorg dat je altijd het Europees Schadeformulier ( Download Europees schadeformulier in diverse talen )in je dashboard hebt. Deze kan je gratis downloaden op de website van de ANWB. Hieronder vind je vijf tips om alles in goede banen te leiden:

Schakel indien nodig zo snel mogelijk medische hulp in. Als je zwaar letsel hebt opgelopen heeft er waarschijnlijk al een arts naar je verwondingen gekeken.

Heb je licht letsel opgelopen? Bezoek dan je huisarts. Dit is belangrijk voor latere juridische afhandeling. Zo kan je in een later stadium aantonen dat het letsel is veroorzaakt door het ongeluk.

Schakel indien de politie in. Doe dit in de volgende gevallen:

Er is iemand gewond;
Een van de betrokken voertuigen heeft forse schade;
Er is een buitenlands voertuig bij betrokken;
Een van de partijen is doorgereden;
Bij een essentieel meningsverschil met de tegenpartij;
Bij vermoeden van een misdrijf.
Attendeer de politie op sporen (remsporen, glasscherven, etc.) en laat eventuele remsporen opmeten. Geef het ons aan indien er politie na het ongeluk aanwezig was. Wij kunnen het proces-verbaal of de registratieset opvragen als bewijsstukken.

Noteer gegevens van getuigen (naam, adres, telefoonnummer en eventueel kenteken) en maak foto’s van slipsporen. Deze kan je tegenwoordig digitaal aanleveren op www.mobielschademelden.nl.

Belangrijk voor de schaderegeling is dat je aangeeft of er sprake is van letsel. Vergeet daarbij niet de eventuele inzittenden. Laatstgenoemden kunnen eventueel beroep doen op de Bedrijfsregeling Schuldlozen.

Natuurlijk kan je een ongeluk ook melden via het Europees schadeformulier.

Meld je werkgever zo snel mogelijk dat je niet kunt werken. Bij ernstig letsel ben je mogelijk (gedeeltelijk of tijdelijk) arbeidsongeschikt. Belangrijk is dat je werkgever weet dat een derde partij hiervoor aansprakelijk is. Mogelijk wordt het netto doorbetaalde loon en de kosten van je re-integratie verhaald op de veroorzaker van het ongeluk.

Als er schadeposten onder de dekking van je eigen verzekering vallen, kan je deze schade eerst bij je eigen verzekeraar claimen. Deze vergoeden de schade doorgaans sneller dan de aansprakelijkheidsverzekeraar. Is een schadepost niet gedekt bij je eigen verzekeraar? Dan kun je deze schadepost claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Ook dan dien je zo snel mogelijk je verzekeraar in te schakelen.

Je hebt het recht op juridische bijstand bij letselschade. De kosten van deze bijstand kan je verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Daarom is het altijd raadzaam om een deskundige belangenbehartiger in te schakelen voor het regelen van je schade. Deze belangenbehartiger onderneemt namens jou de benodigde actie, geeft je advies over de (juridische) mogelijkheden en onderhoudt de contacten met de aansprakelijke verzekeraar.

Randstad Personenschade biedt je bijstand op maat. Met onze 25 jaar ervaring staan wij je met raad en daad bij:

Wij onderzoeken samen met jou wat je schade precies is en of je de schade kunt verhalen;
Wij overleggen over je zaak met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar;
Wij voeren de juridische discussie voor je als er onenigheid bestaat over de schuldvraag;
Indien nodig brengen we je zaak voor de rechter.

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen minuten vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselvergoeding.
Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor alle opgelopen letselschade.