Fietsongeluk - Advies bij letselschade nodig? Kosteloos en vrijblijvend Juridische Hulp!

Mobile Menu

Fietsongeluk of aangereden op de fiets.

Er wordt veel gefietst. Een fietsongeluk met letselschade wil dan ook nog wel eens voorkomen. Aangereden door een auto, aangereden op de fiets door een andere fietser of een fiets ongeval door een slecht wegdek.

Na een fietsongeluk met motorvoertuig heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding!

Fietsongeluk en letselschade. Heeft u letsel opgelopen door een fietsongeluk? En was daar een auto, brommer, scooter of motor bij betrokken (motorvoertuig)? Dan heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Ook al is het verkeersongeval uw eigen schuld!

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor schadevergoeding? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wij vertellen u meteen wat uw rechten zijn en wat u verder het beste kunt doen. Dat kost u niets. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet.

En vraagt u ons om u met uw schadevergoeding te helpen? Dan garanderen wij dat onze hulp voor u 100% KOSTELOOS is. Want onze kosten moeten óók door de tegenpartij worden betaald. Los en apart van uw eigen schadevergoeding en ondanks dat het fietsongeluk misschien (ook) uw eigen schuld was. Wel zo veilig, toch?

Fietsongeluk en letselschade

Een fietsongeluk en letselschade is géén goede combinatie. Als fietser loopt u een groot risico op letselschade op door een fietsongeluk.

Een fietser is in het verkeer namelijk aanzienlijk kwetsbaarder dan een automobilist, motorrijder of bromfietser. U bent niet fysiek beschermd, terwijl motorvoertuigen vaak relatief hard rijden. Daardoor heeft een fiets ongeluk op u als fietser een grotere impact dan op een automobilist. Een fietser loopt nu eenmaal eerder letselschade op door een ongeluk dan bijvoorbeeld een automobilist.

Om deze reden heeft een fietser in Nederland “extra rechtsbescherming” ten opzichte van gemotoriseerd verkeer. De bestuurder van het motorvoertuig, zal bijna altijd aansprakelijk zijn voor uw letselschade. Althans voor minstens 50%. Een fietser onder de 14 jaar krijgt zijn of haar letselschade sowieso altijd voor 100% vergoed! Dat staat in art. 185 WVW en hieronder leggen wij u uit hoe dat werkt.

Vraag sowieso om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij kunnen u meteen vertellen wat uw rechten zijn en wat u verder het beste kunt doen. Daarna kunt u zelf besluiten wat u met ons advies doet.

Wij zijn hét letselschadebureau in Nederland. Als u wilt, helpen wij u na uw fietsongeluk met het claimen van uw schadevergoeding. En dat kost u NIETS. Onze kosten moeten namelijk óók door de tegenpartij worden vergoed. Los én apart van uw eigen schadevergoeding.

Letsel fietsers

De meest voorkomende letsels na een fietsongeluk zijn:

  1. Kneuzingen en verstuikingen
  2. Verwondingen lichaam en ledematen
  3. Gekneusde of gebroken ribben of wervels
  4. Nekletsel en whiplash
  5. Kniebreuk
  6. Breuk in de ellenboog
  7. Breuk hand en vingers
  8. Beenbreuken
  9. Rugklachten
  10. Fractuur heup of bekken
  11. Hersenschudding
  12. Hersenletsel

Naast medische ook vaak financiële gevolgen fietsongeluk

Medische gevolgen van een fietsongeluk hebben ook bijna altijd financiële gevolgen.

Hopelijk valt uw letsel mee. Dan zullen de financiële gevolgen voor u ook meevallen.

Alhoewel, één bezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp ervoor kan zorgen dat u een tijdje minder of geen inkomen heeft, kunt de financiële schade al snel oplopen.

Duurt uw herstel langer, dan zullen de medische kosten, kosten van verzorging, kosten voor huishoudelijke hulp en kosten voor hulp in en rond uw huis toenemen. Wanneer uw werkgever u niet volledig doorbetaald, ontstaat er ook inkomensschade.

Natuurlijk bent u zo kort na een ongeval helemaal niet met kosten, schade aan uw inkomen of schadevergoeding bezig. Maar gaat u uiteindelijk wel merken dat uw ongeluk financiële gevolgen heeft.

Ook al staat uw hoofd daar misschien (nog) niet naar en denkt u dat het allemaal wel meevalt, overweg na een fietsongeluk met letsel toch al vrij snel het inschakelen van een gespecialiseerd letselschadebureau.

Het kan sowieso nooit kwaad om advies te vragen. Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen waar u praktisch, financieel en juridisch gezien tegenaan loopt en waar u zich eventueel zorgen over maakt.

Na ons advies hoeft u ons heus niet direct in te schakelen. Maar dan weet u in ieder geval vast waar u aan toe bent en dat wij voor u klaar staan, mocht het nodig zijn.

Trouwens, onze gespecialiseerde hulp is voor u volledig kosteloos. Want onze kosten moeten óók door de tegenpartij worden vergoed. Los en apart van uw eigen schadevergoeding. Dat is wettelijk zo bepaald.

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen minuten vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselvergoeding.
Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor alle opgelopen letselschade.