Letsel door dieren - Advies bij letselschade nodig? Kosteloos en vrijblijvend Juridische Hulp!

Mobile Menu

Letsel door dieren

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een dier, dan kunt u uw geleden schade vrijwel altijd verhalen op de aansprakelijke partij.

Letselschade door een dier

Ook dieren kunnen, al dan niet met opzet, letselschade veroorzaken. Ten gevolge van verwondingen kan je zowel materiële als immateriële schade oplopen. Een dier kan moeilijk aansprakelijk gesteld worden, maar de eigenaar natuurlijk wel. Er moet dan wel een aantoonbaar causaal verband zijn tussen ongeval en letsel. Je kan dus alleen schade claimen die direct of indirect veroorzaakt is door het dier.

Bij letselschade door dieren valt de schade te verhalen bij de eigenaar onder het mom van risicoaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de eigenaar het risico accepteert dat het dier letsel kan veroorzaken. De eigenaar kan dus ook aansprakelijk gesteld worden wanneer het ongeluk buiten zijn of haar schuld ligt. Hieronder volgen een aantal praktijkvoorbeelden van letselschade door dieren:

● Je kind wordt gebeten door een loslopende hond;
● Een loslopend- of vliegend dier in een dierenwinkel of dierentuin veroorzaakt letsel;
● Je valt of krijgt een trap van een paard;
● Een hond of kat rent de straat op en veroorzaakt hierdoor een verkeersongeluk.

Bij letselschade door dieren helpt LetselAdvies.nl de schuldvraag te beantwoorden en een exacte schadeclaim op te stellen. Ben je recentelijk of in de afgelopen 5 jaar het slachtoffer geweest van letselschade door dieren? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen minuten vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselvergoeding.
Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor alle opgelopen letselschade.