Europees Aanrijdingsformulier Schadeformulier (Digitaal) - Advies bij letselschade nodig? Kosteloos en vrijblijvend Juridische Hulp!

Mobile Menu

Europees Aanrijdingsformulier Schadeformulier (Digitaal)

Digitaal schadeformulier downloaden

Wanneer u schade meldt waarbij geen tegenpartij betrokken is, dan kunt u dit digitaal doen.

U kunt onderstaand formulier openen met Adobe Reader. Hebt u geen Adobe Reader dan kunt u dat gratis downloaden door HIER te klikken.

Europees Aanrijdingsformulier Schadeformulier (Digitaal) downloaden, invullen en opsturen

Schadeformulier invullen

Het autoschadeformulier bestaat uit 14 vragen. De vragen gaan over het ongeval, maar ook over de gegevens van de voertuigen en bestuurders. Belangrijk is ook het onderdeel waarbij je de situatie moet proberen te tekenen. Teken hier hoe en waar de betrokken auto’s elkaar voor het eerst hebben geraakt. Met pijlen geef je aan welke kant auto’s op reden. Geef ook aan waar de kant van de weg is. En laat zien  wat de positie van de auto’s is. Markeer duidelijk waar de schade op de auto zit.

Schadeformulier in heel Europa hetzelfde

Het schadeformulier ziet er in heel Europa hetzelfde uit en wordt daarom ook wel het Europees schadeformulier genoemd. Het schadeformulier wordt ook wel eens aanrijdingsformulier genoemd. Het schadeformulier wordt door verzekeraars gebruikt om te bepalen wie er schuldig is bij een ongeval. En wat het schadebedrag is. Het is belangrijk dat je het formulier altijd zo volledig mogelijk invult.

Controleer goed al je gegevens

Controleer goed of je het schadeformulier volledig hebt ingevuld. Je kunt het formulier vervolgens opsturen naar je autoverzekeraar. Dit kan vaak per post en per e-mail. Check bij je verzekeraar waar je het schadeformulier naar toe moet sturen.

Hoe kom ik aan een schadeformulier auto?

Meld jouw letselschade direct.

Heb je schade opgelopen en wilt u smartengeld eisen, dan is het melden de eerste stap. Lees op deze pagina hoe wij je kunnen helpen bij letselschade.