Heb je letsel opgelopen door een verkeersongeval? En weet je niet of dit de juiste gang van zaken zijn en of dit misschien toch anders en beter kan. Dan kan je altijd een second opinion aanvragen. In deze blogpost vertellen wij je alles wat je moet weten over een second opinion.

Wat is een second opinion bij letselschade?

Een second opinion, of te wel een tweede advies, is het gebruik maken van de expertise van een andere expert op het gebied van letselschade. Je kan dit vergelijken met het dagelijks leven, als we ergens over twijfelen dan vragen wij ook advies van vrienden en naasten, dit werkt precies hetzelfde alleen maak je in dit geval gebruik van de mening van een expert.

Kosten second opinion bij letselschade

Het is altijd verstandig goede afspraken te maken over de kosten van een second opinion. Soms worden de kosten van een second opinion vergoed door de rechtsbijstandsverzekeraar, soms door de aansprakelijke partij. Maar het is ook mogelijk dat je de kosten van de second opinion (gedeeltelijk) zelf moet vergoeden.

Rechtsbijstandsverzekering

In het geval je voor rechtsbijstand verzekerd bent, zal de second opinion bij letselschade vaak worden vergoed door de rechtsbijstandsverzekering. In de polisvoorwaarden is deze mogelijkheid opgenomen. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om de second opinion buiten de rechtsbijstandsverzekeraar om aan te vragen.

Second opinion aanvragen

Een second opinion kan je altijd aanvragen! Je hebt geen verwijzing of toestemming nodig. Voor meer informatie kan je altijd een afspraak maken.

Krijg een persoonlijk advies.

Bel ons vandaag nog op 088 808 78 78

Vertel direct uw verhaal

Lees verder