Letselschade & Advies

Letselschadetest

Heb ik recht op een schadevergoeding bij letselschade?.

Welkom bij de letselschade test van Randstad Letselschade & Advies. Mogelijk heeft u letselschade opgelopen door bijvoorbeeld: een verkeersongeval, een arbeidsongeluk of fietsongeluk. Indien u in aanmerking komt voor een schadevergoeding, dan biedt LetselAdvies u kosteloos rechtsbijstand aan!

Letselschadetest2023-03-09T11:37:09+00:00

Hoe werkt het?

Met het invullen van de online QuickScan kom je meteen te weten waar je aan toe bent.
Het invullen duurt maar een minuten en kost je helemaal niets!

Stap 1. Je vult de korte vragenlijst in en geeft hierbij in het kort aan wat er gebeurd is.
Stap 2. Je ontvangt meteen alle relevante informatie van onze top-juristen met betrekking tot je rechten en de mogelijke omvang van jouw schade.
Hiermee kun je direct aan de slag!

  Veel Gestelde Vragen

  Na een ongeluk zit je natuurlijk met een hoop vragen. Wij zien dezelfde vragen vaker terugkomen. Op deze pagina beantwoorden wij de meest gestelde vragen (FAQ).

  Binnen de letselschade onderscheiden we vervolgens:2022-03-12T14:55:42+00:00

  Een verkeersongeval;
  Bedrijfsongeval;
  Een medische fout;
  Bedrijfsongeval beroepsziekten
  Een gebrekkig product;
  Een ongeval door een dier;
  Mishandeling

  Soorten letselschade2022-03-12T14:54:06+00:00

  Letselschade door een auto ongeval
  Letselschade door een bedrijfsongeval
  Letsel na medische fout
  Letselschade in het buitenland
  Letselschade door corona
  Overig letselschade
  Letselschade woordenboek
  Letselschade keurmerk
  Medische causaliteit
  Dwarslaesie
  Littekens
  Dystrofie
  Meervoudig letsel
  Enkelletsel
  Gebitsletsel
  Gebroken ribben
  Meniscusletsel
  Gehoorschade
  Miltruptuur
  Gelaatsverwonding
  Nekletsel
  Oorletsel
  Neusletsel
  Orgaanletsel
  Niet aangeboren hersenletsel
  Oogletsel
  Amputatie
  Orthopedisch letsel
  Polsletsel
  Posttraumatische dystrofie
  Schadevergoeding bij PTSS
  Schadevergoeding bij psychisch letsel
  RSI
  Schadevergoeding bij rugletsel
  Schouderletsel
  Hielletsel
  Hondenbeet
  Hoofdletsel
  Shockschade
  Gewrichtsletsel
  Aangezichtsletsel
  Spierletsel
  Glasverwonding
  Affectieschade
  Spraakstoornis
  Armletsel
  Gordelverwonding
  Huidletsel
  Tandletsel
  Beenletsel
  Voetletsel
  Bekkenbreuk
  Halsletsel
  Inwendig letsel
  Wervelletsel
  Handletsel
  Kaakletsel
  Borstkasletsel
  Hersenkneuzing
  Botbreuken
  Klaplong
  Zenuwletsel
  Brandwonden
  Hersenletsel
  Kneuzingen
  Buikletsel
  Hersenschudding
  Cognitieve schade
  Coma
  Heupfractuur
  Cosmetische schade
  Knieletsel
  Heupletsel
  Crush schade
  Kruisbandletsel

  Wat is een SVI?2022-03-12T14:32:48+00:00

  Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval.

  Hoe wordt letselschade berekend?2022-01-28T16:04:06+00:00

  Er bestaan geen standaard regels die worden gebruikt voor het berekenen van de hoogte van letselschadevergoeding. Een claim moet juridisch goed onderbouwd worden en er moet rekening worden gehouden met verschillende regels. Een vergoeding voor letselschade is bedoeld om slachtoffers financieel zo veel mogelijk te plaatsen in dezelfde situatie als voor het ongeval. Een letselschade jurist kan dit allemaal voor u regelen.

  Second opinion bij letselschade, is dat mogelijk?2022-01-28T16:03:05+00:00

  Dit is altijd mogelijk. U kunt dit altijd doen bij de ervaren letselschade juristen van B&O Letselschade als u niet tevreden bent over uw eigen belangenbehartiger. U kunt dit in elk stadium doen en u kunt hierover vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u naar ons overstapt, dan zullen wij uw huidige belangenbehartiger hiervan op de hoogte brengen en er voor zorgen dat uw zaak probleemloos wordt overgedragen. Dit hoeft u niet zelf te doen.

  Ik ben van een paard gevallen en heb letsel opgelopen, wat nu?2022-01-28T16:02:42+00:00

  Een paard kan een onberekenbaar dier zijn waardoor er altijd een kans is op het oplopen van lichamelijk letsel bij het paardrijden. De eigenaar van het paard is in principe aansprakelijk voor uw letselschade. De eigenaar is voor 100% aansprakelijk indien uw kind, jonger dan 14 jaar, van het paard is gevallen en letsel heeft opgelopen.

  Mijn kind heeft letsel opgelopen op school. Wie is aansprakelijk?2022-01-28T15:58:36+00:00

  Op scholen gebeuren geregeld ongelukken. Gelukkig lopen die meestal met een sisser af. Toch komt het voor dat een kind letsel oploopt. In een aantal gevallen kan het schoolbestuur of onderwijzer hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Allereerst is dat mogelijk als het letsel het gevolg is van een slecht onderhouden gebouw of opstal. Ook is een letselschadeclaim te doen bij onzorgvuldig handelen, het nalaten van een handeling of het maken van een fout.

  Letselschade op school is vaak een ingewikkelde zaak. Daarom is het verstandig in zulke gevallen juridische bijstand in te roepen bij Schakenraad Advocaten.

  Ik heb letselschade door een bedrijfsongeval. Wie betaalt de kosten?2022-01-28T15:57:44+00:00

  Een val van een trapje, met de hand tussen een draaiende machine komen, een ongeluk bij het laden van de vracht of zelfs een ongeval tijdens een door de werkgever bedrijfsuitje. Een ongeval onder werktijd kan vervelende gevolgen hebben en leidt soms tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Als slachtoffer van een bedrijfsongeval bent u gelukkig goed door de wetgever beschermd. In vrijwel alle gevallen heeft uw werkgever een zorgplicht en is die daarmee verantwoordelijk voor uw letselschade die komt bij het doen van uw werk.

  Er is een uitzondering. Als de letselschade het gevolg is van bewuste roekeloosheid of opzet door de werknemer, dan is de werkgever niet aansprakelijk. Als een werkgever u verdenkt van opzet of bewuste roekeloosheid, komt de zaak in veel gevallen voor een rechter.

  Wat kost juridische hulp bij letselschade?2022-01-28T15:55:48+00:00

  Na een ongeluk of incident zit u niet te wachten op een fikse rekening van uw advocaat. Gelukkig is hulp bij letselschade meestal gratis. Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw geleden schade, dan is die wettelijk verplicht om de zogenaamde buitengerechtelijke kosten te vergoeden. Dat zijn onder andere de kosten voor het inhuren van een advocaat.
  Mocht uw claim worden afgewezen, dan moet u mogelijk opdraaien voor de juridische kosten gemaakt door u en die van de tegenpartij. Schakenraad Advocaten werkt niet op basis van no cure no pay.

  Kan mijn werkgever de loonschade verhalen?2022-01-28T15:52:45+00:00

  Indien u arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval, heeft uw werkgever het recht om het netto doorbetaalde loon te verhalen op de aansprakelijke partij. Dit is het netto loon dat de werkgever aan u heeft doorbetaald terwijl daar geen arbeid tegenover stond. Uw werkgever kan zich daarvoor desgewenst laten bijstaan door ons kantoor.

  Wat moet ik doen als ik een ongeval heb gehad?2022-01-28T15:51:41+00:00

  U doet er verstandig aan het ongeval op het schadeformulier zo uitvoerig mogelijk te beschrijven. Het is ook belangrijk om namen en adressen van getuigen en alle betrokkenen te noteren. Maak ook een beschrijving van de medische klachten en houd een overzicht bij van de gemaakte kosten als gevolg van het ongeval.

  Ongeval als passagier. Wat nu?2022-01-28T12:16:01+00:00

  Als je een verkeersongeval krijgt als inzittende of opzittende van een motorvoertuig, dan heb je bijna altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt zowel bij een eenzijdig ongeval als bij een ongeval waarbij twee of meer partijen betrokken zijn.

  Je kan beroep doen op de Bedrijfsregeling Schuldlozen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?

  Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.

  Verkeersongeval in het buitenland. Wat nu?2022-01-28T12:18:40+00:00

  In een aantal gevallen kan je volgens het Nederlandse recht procederen, zoals wanneer je met een Nederlandse reisorganisatie op vakantie gaat.

  Ook wanneer je wederpartij iemand uit Nederland is of als je zelf bestuurder bent van een auto en u en medepassagiers een ongeval krijgen.

  Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?

  Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.

  Een fietsongeval. Wat nu?2022-01-28T12:19:26+00:00

  Als fietser heb je bij aanrijding met een motorvoertuig vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs als u deze zelf denkt te hebben veroorzaakt.

  Om je exacte situatie te beoordelen kan je het best contact met ons opnemen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?

  Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.

  Verkeersongeval door eigen schuld. Wat nu?2022-01-28T12:19:56+00:00

  Op basis van de specifieke omstandigheden van het ongeval kan bepaald worden in hoeverre de wederpartij, al dan niet gedeeltelijk, aansprakelijk gesteld kan worden.

  Om je exacte situatie te beoordelen kan je het best contact met ons opnemen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?

  Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.

  Ongeval tijdens het werk. Wat nu?2022-01-28T12:20:19+00:00

  Je werkgever moet zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Krijg je tijdens je werk een ongeluk? Dan is je werkgever meestal aansprakelijk voor de schade die je lijdt.

  Om je exacte situatie te beoordelen kan je het best contact met ons opnemen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?

  Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.