Hieronder treft u een overzicht aan van de meest gestelde vragen betreffende letselschade.
Na een ongeluk zit je natuurlijk met een hoop vragen. Wij zien dezelfde vragen vaker terugkomen.
Op deze pagina beantwoorden wij de meest gestelde vragen (FAQ)
Een verkeersongeval;
Bedrijfsongeval;
Een medische fout;
Bedrijfsongeval; Beroepsziekten;
Een gebrekkig product;
Een ongeval door een dier;
Mishandeling
Als fietser heb je bij aanrijding met een motorvoertuig vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs als u deze zelf denkt te hebben veroorzaakt.
Om je exacte situatie te beoordelen kan je het best contact met ons opnemen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?
Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.
Er bestaan geen standaard regels die worden gebruikt voor het berekenen van de hoogte van letselschadevergoeding. Een claim moet juridisch goed onderbouwd worden en er moet rekening worden gehouden met verschillende regels. Een vergoeding voor letselschade is bedoeld om slachtoffers financieel zo veel mogelijk te plaatsen in dezelfde situatie als voor het ongeval. Een letselschade jurist kan dit allemaal voor u regelen.
Een paard kan een onberekenbaar dier zijn waardoor er altijd een kans is op het oplopen van lichamelijk letsel bij het paardrijden. De eigenaar van het paard is in principe aansprakelijk voor uw letselschade. De eigenaar is voor 100% aansprakelijk indien uw kind, jonger dan 14 jaar, van het paard is gevallen en letsel heeft opgelopen.
Een val van een trapje, met de hand tussen een draaiende machine komen, een ongeluk bij het laden van de vracht of zelfs een ongeval tijdens een door de werkgever bedrijfsuitje. Een ongeval onder werktijd kan vervelende gevolgen hebben en leidt soms tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Als slachtoffer van een bedrijfsongeval bent u gelukkig goed door de wetgever beschermd. In vrijwel alle gevallen heeft uw werkgever een zorgplicht en is die daarmee verantwoordelijk voor uw letselschade die komt bij het doen van uw werk.
Er is een uitzondering. Als de letselschade het gevolg is van bewuste roekeloosheid of opzet door de werknemer, dan is de werkgever niet aansprakelijk. Als een werkgever u verdenkt van opzet of bewuste roekeloosheid, komt de zaak in veel gevallen voor een rechter.
Indien u arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval, heeft uw werkgever het recht om het netto doorbetaalde loon te verhalen op de aansprakelijke partij. Dit is het netto loon dat de werkgever aan u heeft doorbetaald terwijl daar geen arbeid tegenover stond. Uw werkgever kan zich daarvoor desgewenst laten bijstaan door ons kantoor.
Op scholen gebeuren geregeld ongelukken. Gelukkig lopen die meestal met een sisser af. Toch komt het voor dat een kind letsel oploopt. In een aantal gevallen kan het schoolbestuur of onderwijzer hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Allereerst is dat mogelijk als het letsel het gevolg is van een slecht onderhouden gebouw of opstal. Ook is een letselschadeclaim te doen bij onzorgvuldig handelen, het nalaten van een handeling of het maken van een fout.
Letselschade op school is vaak een ingewikkelde zaak. Daarom is het verstandig in zulke gevallen juridische bijstand in te roepen bij Schakenraad Advocaten.
Je werkgever moet zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Krijg je tijdens je werk een ongeluk? Dan is je werkgever meestal aansprakelijk voor de schade die je lijdt.
Om je exacte situatie te beoordelen kan je het best contact met ons opnemen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?
Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.
Dit is altijd mogelijk. U kunt dit altijd doen bij de ervaren letselschade juristen van Letselschade & Advies als u niet tevreden bent over uw eigen belangenbehartiger. U kunt dit in elk stadium doen en u kunt hierover vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u naar ons overstapt, dan zullen wij uw huidige belangenbehartiger hiervan op de hoogte brengen en er voor zorgen dat uw zaak probleemloos wordt overgedragen. Dit hoeft u niet zelf te doen.
Letselschade door een auto ongeval
Letselschade door een bedrijfsongeval
Letsel na medische fout
Letselschade in het buitenland
Letselschade door corona
Overig letselschade
Letselschade woordenboek
Letselschade keurmerk
Medische causaliteit
Dwarslaesie
Littekens
Dystrofie
Meervoudig letsel
Enkelletsel
Gebitsletsel
Gebroken ribben
Meniscusletsel
Gehoorschade
Miltruptuur
Gelaatsverwonding
Nekletsel
Oorletsel
Neusletsel
Orgaanletsel
Niet aangeboren hersenletsel
Oogletsel
Amputatie
Orthopedisch letsel
Polsletsel
Posttraumatische dystrofie
Schadevergoeding bij PTSS
Schadevergoeding bij psychisch letsel
RSI
Schadevergoeding bij rugletsel
Schouderletsel
Hielletsel
Hondenbeet
Hoofdletsel
Shockschade
Gewrichtsletsel
Aangezichtsletsel
Spierletsel
Glasverwonding
Affectieschade
Spraakstoornis
Armletsel
Gordelverwonding
Huidletsel
Tandletsel
Beenletsel
Voetletsel
Bekkenbreuk
Halsletsel
Inwendig letsel
Wervelletsel
Handletsel
Kaakletsel
Borstkasletsel
Hersenkneuzing
Botbreuken
Klaplong
Zenuwletsel
Brandwonden
Hersenletsel
Kneuzingen
Buikletsel
Hersenschudding
Cognitieve schade
Coma
Heupfractuur
Cosmetische schade
Knieletsel
Heupletsel
Crush schade
Kruisbandletsel
Op basis van de specifieke omstandigheden van het ongeval kan bepaald worden in hoeverre de wederpartij, al dan niet gedeeltelijk, aansprakelijk gesteld kan worden.
Om je exacte situatie te beoordelen kan je het best contact met ons opnemen. Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?
Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.
In een aantal gevallen kan je volgens het Nederlandse recht procederen, zoals wanneer je met een Nederlandse reisorganisatie op vakantie gaat.
Ook wanneer je wederpartij iemand uit Nederland is of als je zelf bestuurder bent van een auto en u en medepassagiers een ongeval krijgen.
Merk je nu pas dat je pijn ervaart van een eerder gehad ongeluk?
Je kan een letselschadezaak beginnen tot 5 jaar na dato van het ongeluk.
Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval.
Na een ongeluk of incident zit u niet te wachten op een fikse rekening van uw advocaat. Gelukkig is hulp bij letselschade meestal gratis. Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw geleden schade, dan is die wettelijk verplicht om de zogenaamde buitengerechtelijke kosten te vergoeden. Dat zijn onder andere de kosten voor het inhuren van een advocaat.
Mocht uw claim worden afgewezen, dan moet u mogelijk opdraaien voor de juridische kosten gemaakt door u en die van de tegenpartij. Schakenraad Advocaten werkt niet op basis van no cure no pay.
U doet er verstandig aan het ongeval op het schadeformulier zo uitvoerig mogelijk te beschrijven. Het is ook belangrijk om namen en adressen van getuigen en alle betrokkenen te noteren. Maak ook een beschrijving van de medische klachten en houd een overzicht bij van de gemaakte kosten als gevolg van het ongeval.
Als uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u direct contact met ons opnemen. Wij willen u graag van dienst zijn en al uw vragen beantwoorden. U kunt ons bereiken via: 088 808 78 78 .
We kunnen u binnen minuten vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselvergoeding.
Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor alle opgelopen letselschade.
RANDSTAD Letselschade & Advies is het eerste bi-culturele schaderegelingsbureau van Nederland.
Met ruim 25 jaar ervaring hebben wij meer dan 20.000 slachtoffers geholpen.
WhatsApp us