Mobile Menu

Ondernemer en adviseur Ethem Emre zet zich in voor meer diversiteit

De initiatiefrijke Ethem Emre is oprichter van intercultureel expertisecentrum Inter-Focus en algemeen directeur bij Randstad Personenschade. Twee interculturele bedrijven die juridisch advies en coaching bieden aan mensen met een niet-westerse culturele achtergrond die letselschade hebben opgelopen.

Inclusie en diversiteit staan tegenwoordig overal op de agenda, maar Ethem vindt dat we nu echt de daad bij het woord moeten voegen. “Je kunt als bedrijf regelmatig gesprekken voeren over een inclusievere samenleving en een convenant ondertekenen, waarin je afspreekt actief te gaan werken aan meer diversiteit en inclusiviteit. Maar er moet ook echt iets gebeuren.”

“Die daadkracht mis ik nu nog bij veel bedrijven”, benadrukt Emre. “We moeten de dialoog met elkaar aangaan en de verschillende culturele achtergronden in Nederland gaan waarderen en de meerwaarde daarvan inzien.”

 

“Met Inter-Focus en Randstad Personenschade dragen we dagelijks ons steentje bij aan een inclusievere samenleving”, vervolgt Emre. “Omdat in dit type dienstverlening maatwerk nodig is, helpen wij onze klanten in hun moedertaal en in hun cultuur.”

Inter-Focus is een landelijk werkende organisatie met een intercultureel netwerk van specialisten, werkzaam voor onder andere de letselbranche. De organisatie staat onder leiding van directeur Leyla de Mos en is gespecialiseerd in coaching en advies voor mensen met een niet-westerse culturele achtergrond en voor bedrijven die behoefte hebben aan ondersteuning als het gaat om inclusie en diversiteit in de organisatie.

Randstad Personenschade biedt juridische bijstand en advies bij letselschade in de eigen taal van het slachtoffer.

Terug in de tijd

In de jaren 90 werkte Ethem Emre in Turkije als belangenbehartiger voor Nederlandse, Belgische en Duitse slachtoffers die in Turkije letselschade opliepen.

“De Turkse en Nederlandse taal spreek ik vloeiend. Daardoor kan ik goed communiceren met zowel Turkse juristen als Nederlandse slachtoffers”, vertelt hij. “Een letselschadezaak loopt dan een stuk voorspoediger dan wanneer het slachtoffer moet communiceren met een Turks sprekende advocaat, omdat de taalbarrière de zaak niet meer in de weg zit.”

Begin jaren 2000 kwam Ethem terug naar Nederland om de dienstverlening die hij in Turkije bood op te zetten in ons land. “Ik wilde het vak dat ik me eigen had gemaakt voortzetten in Nederland, want ik zag hier kansen liggen.”

“In Nederland wonen heel veel mensen met een migratieachtergrond. Zij zijn bijvoorbeeld in de jaren 60 als gastarbeider vanuit Turkije, Marokko of andere Middellandse Zee-landen naar Nederland gekomen. Niet al deze mensen spreken de Nederlandse taal vloeiend. Door ervoor te zorgen dat zij worden bijgestaan door een belangenbehartiger die hun moedertaal spreekt en hun cultuur begrijpt, zorg je voor meer begrip. Dat versnelt de zaak.”

 

https://www.consultancy.nl/nieuws/44285/ondernemer-en-adviseur-ethem-emre-zet-zich-in-voor-meer-diversiteit

Meld jouw letselschade direct.

Heb je schade opgelopen en wilt u smartengeld eisen, dan is het melden de eerste stap. Lees op deze pagina hoe wij je kunnen helpen bij letselschade.