Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding bij letselschade? - Advies bij letselschade nodig? Kosteloos en vrijblijvend Juridische Hulp!

Mobile Menu

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding bij letselschade?

Als je namelijk door de schuld van een ander letsel oploopt dan kun jij letselschade bij de veroorzaker van het ongeluk claimen. Meestal krijg je dan te maken met een verzekeringsmaatschappij. Er bestaan dan ook nog verschillende letselschade bedragen waar dat je voor in aanmerking kunt komen. De hoogte hangt uiteraard af van de ernst en de duur van het letsel wat je op hebt gelopen.

Wat is smartengeld?
Bij smartengeld gaat het er om dat het een financiële compensatie is voor de door jou gederfde en nog te derven levensvreugde. Dit is een aparte vergoeding die je krijgt bovenop de letselschade bedragen voor extra kosten en inkomensschade. Een andere naam voor smartengeld is immateriële vergoeding. Het is er met de bedoeling om het leed dat je door schuld van een ander is aangedaan.

Laat bekijken waar je recht op hebt
Het is vervelend als je letsel op hebt gelopen door toedoen van een ander. Dit kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid, maar ook voor je herstel, je toekomst, je privéleven en je werk. Eigenlijk kan het gewoonweg van grote invloed zijn op je hele leven, de dagelijkse bezigheden.

Daarom moet je het er niet bij laten zitten, er moet het maximale uit worden gehaald en daarvoor kun jij een specialist inschakelen. Je hebt recht op deze juridische bijstand, dit is kosteloos voor jou. Het wordt namelijk betaald door de tegenpartij. Dit is in Nederland bij de wet zo geregeld. Verstandig dat jij er daarom ook werk van maakt en hulp in gaat schakelen als je in zo’n situatie terecht bent gekomen. Geef anderen het advies ook, zodat zij weten dat ze er niet alleen voor staan!

Meld jouw letselschade direct.

Heb je schade opgelopen en wilt u smartengeld eisen, dan is het melden de eerste stap. Lees op deze pagina hoe wij je kunnen helpen bij letselschade.