Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval. Wanneer u bijvoorbeeld een auto-ongeluk is overkomen waaraan u zelf schuldig bent kunt u in de meeste gevallen uw letselschade op niemand verhalen. U moet dus zelf uw eigen onkosten vergoeden.

Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI) afgesloten, dan kunt u deze verzekering aansprakelijk stellen voor uw geleden schade. Let wel op: Een schadeverzekering inzittenden (SVI) is iets geheel anders dan een OIV-verzekering. Deze laatste vergoedt niet uw schade! Een schadeverzekering inzittenden (SVI) doet dat wel!

Heeft u een aanrijding gehad en hierdoor letselschade opgelopen? Laat een letselschade specialist contact met u opnemen en ontvang gratis advies.

Wat is letselschade?
Dat zijn kosten die ontstaan wanneer u of een andere inzittende gewond raakt of overlijdt na een ongeval. Bij overlijden krijgen de erfgenamen een minimale uitkering van € 15.000,- bijvoorbeeld ter vergoeding van voor eigen rekening blijvende uitvaartkosten. Raakt een inzittende gewond? Dan vergoeden wij de werkelijke kosten tot maximaal € 1.000.000,-. Ook smartengeld is gedekt.

Wanneer keert de SVI uit?
Wij vergoeden uw schade als u in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt. Ook als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. Geen veiligheidsgordel om? Dan kan een korting op de uitkering volgen. Wij vergoeden maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. U kunt altijd direct een beroep doen op uw verzekering. U bent niet afhankelijk van de veroorzaker van de schade.

Wat is niet verzekerd?
Wij vergoeden geen schade wanneer u die met opzet heeft veroorzaakt, rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed bent van alcohol of drugs. Of als u deelneemt aan een wedstrijd, uw auto verhuurt of tegen betaling passagiers vervoert.

Wat kost de SVI?

De premie is € 42,35 per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw auto.

 

Wat is het verschil tussen een OIV en SVI?

Categories: InformatiefTags: , , ,

Krijg een persoonlijk advies.

Bel ons vandaag nog op 088 808 78 78

Vertel direct uw verhaal

Lees verder