Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval. Wanneer u bijvoorbeeld een auto-ongeluk is overkomen waaraan u zelf schuldig bent kunt u in de meeste gevallen uw letselschade op niemand verhalen. U moet dus zelf uw eigen onkosten vergoeden.

Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI) afgesloten, dan kunt u deze verzekering aansprakelijk stellen voor uw geleden schade. Let wel op: Een schadeverzekering inzittenden (SVI) is iets geheel anders dan een OIV-verzekering. Deze laatste vergoedt niet uw schade! Een schadeverzekering inzittenden (SVI) doet dat wel!

Heeft u een aanrijding gehad en hierdoor letselschade opgelopen? Laat een letselschade specialist contact met u opnemen en ontvang gratis advies.

Wat is letselschade?
Dat zijn kosten die ontstaan wanneer u of een andere inzittende gewond raakt of overlijdt na een ongeval. Bij overlijden krijgen de erfgenamen een minimale uitkering van € 15.000,- bijvoorbeeld ter vergoeding van voor eigen rekening blijvende uitvaartkosten. Raakt een inzittende gewond? Dan vergoeden wij de werkelijke kosten tot maximaal € 1.000.000,-. Ook smartengeld is gedekt.

Wanneer keert de SVI uit?
Wij vergoeden uw schade als u in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt. Ook als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. Geen veiligheidsgordel om? Dan kan een korting op de uitkering volgen. Wij vergoeden maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. U kunt altijd direct een beroep doen op uw verzekering. U bent niet afhankelijk van de veroorzaker van de schade.

Wat is niet verzekerd?
Wij vergoeden geen schade wanneer u die met opzet heeft veroorzaakt, rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed bent van alcohol of drugs. Of als u deelneemt aan een wedstrijd, uw auto verhuurt of tegen betaling passagiers vervoert.

Wat kost de SVI?

De premie is € 42,35 per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw auto.

 

Wat is het verschil tussen een OIV en SVI?

Krijg een persoonlijk advies.

Bel ons vandaag nog op 088 808 78 78

Vertel direct uw verhaal

Lees verder